Matkritikern del 2

(OBS! Följande inlägg skrivs på skånska för att göra det hela mer intressant)

Dagens ämne: Middel-Ist, Malmö, (innan jul)

Di vau så här va att jau å en polare va ude å julhannla, å di ej jubbed sum fan me alla männskår sum åsse ej ude. Så di vau ente så konstet att vi te slud ble syltna å ville hidda nudd å ejda. Men vij kunne ente bestämma oss föur vaur vi skulle ejda nunstans, di finns jue alldeles föur många ställen i Malmö. Så jau ess-em-essa ejn annan kåmpis sum vi vidd kan ejda myed å vidd hår darr finns maudställen. Så här löud ess-em-esset:

"Hallåu du. Vi ej syltna!
Vidd du hår man fåur
myed maud å di ej
billed? Haj pu di"


Hon svaura direkt! Vi skulle gåu ti nudd ställe sum hidde "Middel Ist" (di betydår Mellanöstårn). Jau tyckte forst di lät som om di va långt å gåu, men di va de ente for di låu precijs ve Triangelen.
Väl framme möuts vi å en lokaul som e varm å sköun å full me folk fro alla möjliga dejlar å varlden. Riktet harlet! Pu menyjn finns ett stort urvaul å allt möjled från Mellanöstårn å inte di vanlija me baura kebab.


Föurrett: Inged
(Di beställde vi ingjen forr vi vau så syltna å ville hau myed maud direkt)


Varmrätt: En stor kebabtallrik me påmmes å ejn läsk
Vi ble glaua näur han bagom disken roba ud våura kebabtallrika å vi såu huer stora dom va. Hejlt enormt! Å baura sexti spänn! Vi åud me stor aptit å di vau väldet gott. Pommfritten vau parfekta å lia så kebaben. Vi to me stark såus sum åsse vau najs. Man ble garanterat mätt å man fick en läsk te. Jau to en fanta.


Ettårrätt: Inged
(Di behöuvdes varklien ente!)






- Myed maud å billi maud
- Mauden ble snabbt klaur
- Ejn läsk pu köbed
- Harli blanning å folk







- Myed folk så di kan vau svåurt å fåu plass




Sammanfattning: Ejn restaurang forr daj sum ej redet sylten å ente bryr daj så myed om fijna lokaulår. Gillar du å pröuva nya grajor sum ente alla kebabrestaurangår haur så gåu till Middel-Ist! Billed å gutt!


Betyg (i syltet tillstånn): 5/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0